“Gooi maar in mijn pet” festival Emmen

Op zondag 29 september 2024 is het weer zover! Het jaarlijkse “Gooi maar in mijn pet”-festival Emmen. Je kunt je weer aanmelden. Het inschrijfformulier is onderaan deze pagina. Vol is vol, dus wees er snel bij! De organisatie is in handen van Gerald Janse.

Meedoen

Je kunt meedoen aan dit festival als je het leuk vindt om te spelen op straat en je muziek aan een grote groep mensen wilt laten horen. Aan het festival mogen zowel professionele muzikanten als amateurs deelnemen, in elke leeftijdscategorie, met elk instrument. Spontaniteit voert de boventoon. Het is aan het publiek om te beslissen naar wie ze willen luisteren.
Denk dus goed na over je act en de straatwaardigheid ervan. Geen drumstel, maar djembé, cajon of bijvoorbeeld potten en pannen. Geen elektrische gitaar, maar een akoestische. Kortom, de nadruk ligt op onversterkt spelen. Deze creativiteit wordt beoordeeld en gewaardeerd door een jury.

Eigen plek

Iedere muzikant krijgt een eigen plek toegewezen in het centrum van Emmen. Berichtgeving volgt ongeveer een week voor aanvang van het festival.

Gage

Zoals de naam “Gooi maar in mijn pet” al verklapt, is het toegestaan de pet te gebruiken. Graag zelfs. Indien je als muzikant of muzikantengroep de opbrengst schenkt aan een goed doel, laat het even weten, dan kunnen wij dit meenemen in de promotie.

Jury

Er zal een professionele jury aanwezig zijn. Dit houdt in dat de kwaliteit van elke deelnemer of groep beoordeeld wordt. Sfeer en originaliteit zullen een belangrijk onderdeel van het juryrapport zijn. Vooral of je act straatmuzikantwaardig en akoestisch is. Er zijn prijzen te winnen, maar deelnemen is al een ontzettend leuke ervaring!

Locatie: Emmen centrum

Tijd: 13:00 – 17:00 uur

Datum: zondag 29 september 2024

Organisatie: Gerald Janse

Inschrijfformulier “Gooi maar in mijn pet”